Andere activiteiten

 

Sinds kort ben ik werkzaam als oefentherapeut Mensendieck voor de stichting ‘Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO)’ in Amsterdam. Hier verzorg ik hydrotherapie voor 55+’ers met fibromyalgie. Hydrotherapie is therapie in het zwembad. Het water in het zwembad is extra warm waardoor bewegen voor deze doelgroep prettig is.

Fibromyalgie betekent letterlijk "pijn in bindweefsel en spieren". Fibromyalgie veroorzaakt pijn, stijfheid en vermoeidheid, die chronisch zijn. De oorzaak van de precieze klachten van mensen met fibromyalgie is nog onbekend. In het lichaam is niets te vinden dat de aandoening kan verklaren. Fibromyalgie is daardoor erg moeilijk vast te stellen. Er zijn geen medicijnen om de aandoening te genezen. Wel kunnen de klachten verminderen met pijnstillers en een balans tussen beweging en rust.

De lessen die ik geef zijn in groepsverband en vinden plaats op dinsdag in Amsterdam Zuidoost, locatie Drostenburg en op vrijdag in het AGO bad in Diemen. Tijdens deze lessen wordt ingegaan op ontspanning, conditie, lenigheid, spierkracht en vaardigheidsoefeningen.